perjantaina, toukokuuta 16, 2008

X8 kentällä

Osuu 70mX8
Oli pakko aloittaa ammunta sateessa, ammuin katoksesta 30m ja 40m. Maximat lensivät ja osuivat hyvin, eivätkä menneet läpi vaikka satoi. Aloitin ilman Limbsavereita, laitoin ne takaisin koska jousi vähän särisi ja scope pyöri auki. Mitään vaikutusta ei Limbsavereillä ollut, ääni pysyi samana ja scope pyöri myös. Hylly lyö jousikäteen laukaisussa ja laitoin siihen kasan teippiä suojaamaan peukaloa, se ei myöskään satu niin paljon kun on teippiä. Muuten X8:lla on tosi kiva ampua. Sadekin lakkasi hetkeksi ja pääsin ampumaan 70m. Aluksi ammunta oli hieman hakemista, koska veto on 28". Se on vähän pidempi kuin Apexissa, mutta tuntuu hyvältä. Kun aloin saamaan hyviä suorituksia, aloin myös osua. Maximat niputtivat kivasti 70m ja sain muutaman hyvän sarjan, ennen kuin alkoi taas sataa. Lopetin ampumisen siihen, ehdin ampua 54 nuolta.
Otin jousesta pois ennen virityksen aloittamista STS:n, kahvasta "sivupuulevyt", jänteestä vaimentimen ja alapyörästä kumistopparin. Tavoitteena oli ampua myös ilman Limbsavereita, mutta se ei taida onnistua. Toivotaan, että Hoytin uudet lyhyemmät saverit kestävät ja pysyvät paikoillaan. X8 on etupainoinen, joten vähensin stabin päästä kaksi painoa ja laitoin ne kahvan alle jousen vasemmalle puolelle tasapainottamaan jousta. Viritys jatkuu, kunhan saan VaporTrailin narut. Hoytin omat narut tuntuvat ihan hyviltä, mutta vaihdan silti vähän hienomman värisiin naruihin.
X8X8Vantage X8

4 kommenttia:

Antti kirjoitti...

no niin selvisihän, musta runko, odotin kyllä jotain värikkäämpää. Toivottavasti säät lämpenee että pääsee ampuun ulos. Eilen oltiin radalla +4 astetta pohjoistuuli, 4 sarjaa riitti sitten oli sormet liiaan kylmät, ens keskiviikoksi
ennusti jo +8 joten eiköhän se keäskin tule vielä tänne pohjoiseen

timppa kirjoitti...

Musta oli pakko ottaa, kun ei vaihtoehtoja ollut. Olisin ottanut jotain paljon räikeämpää, jos vaan olisi ollut varastossa.
Tänään oli lämpötila +8, viikonlopuksi tarjolla samanlaista. Eiköhän se kesä saada kohta koko Suomeen.

mama kirjoitti...

"X8 on etupainoinen, joten vähensin stabin päästä kaksi painoa ja laitoin ne kahvan alle jousen vasemmalle puolelle tasapainottamaan jousta."

Mitä tarkoitat Timo, tasapainottamaan jousta? Vaikuttaako kahvaote tähän, eli kummalle puolelle painon laitat?
Vai miten ratkaisun teet!!?
Itselläni uusi Hoyt, joka ei toimi niin kuin entinen jousi!

timppa kirjoitti...

Ammun painavalla jousella ja tasapainotan jousen niin, että se menee automaattisesti suoraan. Jousen painottaminen on yksilöllistä.