maanantaina, maaliskuuta 29, 2010

taljan taulut pienimmiksi maastoon ja kuka hyötyisi siitä?

Suomessa käydään nyt keskustelua taljan taulujen pienentämisestä maastoon, perusteena on liian kovat tulokset, ja taustojen hajoaminen. Tulokset eivät ole liian kovia, parhaat osuvat aina keskelle. Tauluehdotuksessa painettaisiin nykyisiin tauluihin pienemmät osuma-alueet taljalle, taulun sivuihin. Onkohan kukaan ottanut huomioon, että Suomessa taljalla ampuvat myös sellaiset, jotka eivät osu koko ajan keskelle. Haluaisin todellakin olla näkemässä, kun ammutaan 80 yard:sta 65cm tauluun, johon on painettu kolmosen kohdalle taljalle pieni taulu ja siihen pitäisi osua. Itse saattaisin osua siihen, mutta en usko että 480-500 tason ampuja osuu siihen. Taustat säästyvät tällä tavalla, koska ohiammuttuja nuolia tulee paljon.
Taustat saadaan kestämään vain ja ainoastaan tekemällä minimi painoraja nuolelle, se on ainoa tapa saada nuolien vauhti hidastumaan niin, että ne eivät mene taustoista läpi. IFAA:lla on nyt nopeusraja 300fps, FITA:lla paunaraja 60, jos noihin yhdistetään minimi painoraja nuolelle esim. 350 grainia, niin taustat eivät hajoa.
Kaikista hölmöimmän tästä keskustelusta tekee se, että meillä Suomessa ei ole IFAA:n puolella tällä hetkellä yhtään ampujaa, joka hätyyttelee maailman kärkeä ja tällainen maa on ehdottamassa taulujen pienentämistä. Samaa mieltä olen taustojen "huonoudesta", mutta taulun pienentäminen ei auta asiaa.

Ei kommentteja: