sunnuntaina, maaliskuuta 17, 2013

FFAA 60 nuolen SM - kultamitali

Tero, Timppa, Kimmo
Jälleen aamusta Riihimäelle ammuskelamaan kisaa, nyt ohjelmassa FFAA 60 nuolen SM kilpailut. Eipä ollut ammunnassa mitään hyvää, erittäin väkinäistä ja huonoja suorituksia koko ajan. Laukaukset olivat mitä sattuu ja nuolet kiersivät viitosta. Ensimmäiset 30 nuolta 141, yhdellä 25 sarjalla ja yhdellä kolmosella. Sijoitus tässä vaiheessa jaettu toinen, Lindroosin Tero vei kisaa aika ylivoimaisesti. Tauon jälkeen ammunta oli edelleen yhtä huonoa, ei vaan saanut mitään järkeä tekemiseen. Muutaman ammutun sarjan jälkeen olin toisena ja Tero johti edelleen. Ennen viimeistä sarjaa laskin paljon pitää ampua, että varmistan hopean ja siihen tarvitsin 20 pistettä. Olin Teroa perässä kaksi pistettä ja olin varma, että en ampumalla saa sitä kiinni. Vikan sarjan eka nuoli viitonen, toinen lähti liian nopeasti ja osui kolmoseen oikealle. Kolmas nuoli X, neljäs nelonen. Taulussa 17 pistettä, vika nuoli vähintään kolmoseen ja hopea varma. Vika nuoli oli vaikea, tähtäin keskelle ja väkisin läpi. Nuoli osui X:ään ja olin tyytyväinen, hopea oli varma. Jousi telineeseen ja katselin mitä Tero ampuu. Yllätys oli suuri, kun huomasin Teron ampuneen yhden nuolen ohi. Katselin missä Teron muut nuolet ovat ja huomasin, että hopea vaihtui kultaan. Tämä ei ole paras tapa voittaa kilpailua, mutta jousiammunta on tällaista. Tiedän miltä Terosta tuntuu, koska olen liian usein pilannut omat mahdollisuuteni vikassa sarjassa. Kimmo taisteli kisan hienosti läpi ja voitti pronssimitalin yhdellä pisteellä. Jonnalle hopeaa. Tähän oli hyvä lopettaa sisäkauden kilpailut, nyt odotellaan lumien sulamista ja ulkokauden avaamista. Huomenna ammuskellaan lisää.