sunnuntaina, kesäkuuta 10, 2012

FFAA eläin SM

Aamulla oli hieman viileä keli ja sadetta oli luvassa illaksi. Ilmoittautumisen yhteydessä selvisi, että järjestäjä oli päättänyt sekoittaa pakan ja laittanut saman luokan ampujat eri ryhmiin, se oli kisan kannalta erittäin huono asia. Sovimme ampujien kesken, että lähetämme tekstareilla aina toisillemme tuloksia neljän ammutun rastin jälkeen. Lämmittelin viisi nuolta ennen kisaa, sain hyviä suorituksia aikaiseksi. Kisa lähti hyvin käyntiin, ammunta tuntui hyvältä ja merkit pitivät paikkansa. Johdin kisaa alusta lähtien, johto vaihteli kaksi tai neljä pistettä. 16 rastin jälkeen oli johto kuusi pistettä. 17 rastia osuin ekalla nuolella ja olin hyvässä tulosvauhdissa. 18 rastilla tapahtui jotain ihmeellistä ja minulla ei ole aavistustakaan mitä. Majava alamäkeen, vähensin ekaan nuoleen 1,5 metriä ja ammuin yli eläimestä. Toiseen nuoleen lisää vähennystä ja edelleen ylös, lihasosuma ja sillä pisteitä vain 14. Onneksi en antanut sen pahemmin häiritä ja loppu meni jälleen hyvin. Rata vaikeni loppua kohden, tuli mukavia ylä- ja alamäkiä, silti ammuin viimeisillä 10 rastilla vain kaksi 18 pisteen rastia ja viisi viimeistä antoivat kaikki täydet 20 pistettä. Laskin kuusi rastia ennen loppua, että nyt on mahdollisuus ampuja 540, joka on tähtäinjousella hyvä tulos eläinkuviin. Hieman tuli puristusta viimeisille rasteilla, silti nuoli osui hyvin ja kasaan 542. Tulos ylittää oman ennätyksen 12 pisteellä ja on uusi Pro luokan SE. Koko päivänä ei tullut yhtään huonoa suoritusta, enkä pahemmin edes pumpannut. Muutaman kerran tuli purettua, koska hyttyset hieman häiritsivät. Onneksi koko päivänä ei satanut ja aurinko paistoi.
Kisan jälkeen ammuttiin kaikkien luokkavoittajien kesken Tapanin kierroksen voitosta. Kisa ei ole ihan oikeudenmukainen, koska kaikki tähtäimellä ampujat ovat samalla viivalla. Ei ole kovin helppo ampua kisaa tähtäinjousella taljaa vastaan, koska tauluna oli pieni jänis ja osumalla eläimeen pääsi eteenpäin. Matkaa pidennetään koko ajan, kunnes on vain yksi ampuja jäljellä ja tämä ampuja pääsee ampumaan Tapanin kierroksen voitosta, joka ammutaan liikkuvaan tauluun. Kuusi tähtäimellä ampujaa oli mukana karsimassa pääsystä finaaliin, kaksi tähtäinjousta ja neljä taljaa. Eka nuoli ammuttiin 25 yardin päästä, siitä osui neljä. Kaksi tähtäintä ja kaksi taljaa mukana, matka pidennettiin 35 yardiin ja edelleen tauluna se pieni jänis, johon normaaliolosuhteissa ammutaan noin 15 metrin päästä. Minä ammuin hyvän suorituksen, mutta nuoli meni valitettavasti kaksi senttiä yli eläimen, vain yksi ampuja osui ja hän ampui taljalla. Olisi ollut mielenkiintoista päästä kokeilemaan liikkuvaan tauluun ampumista, koska en olisi uskonut siihen osuvani. On aika mahdotonta ampua klikkerillä, ottaa ennakkoa ja saada vielä jonkinlainen suoritus aikaiseksi, koska pitää vetää väkisin läpi. Se jäi haaveeksi, ehkä hyvä niin. Säästyi todennäköisesti nuoli ehjänä. Huomenna ammuskellaan lisää, jos vain töiltä ehdin ja ei sada.

Kuvia kisasta.

1 kommentti:

sanna kirjoitti...

Nii... minulla on viimekesästä sen liikkuvan eläimen läheisyydessä yksi ace nuoli... kaksi kertaa osuin siihen taustan reunalle, kolmannella ei sitten enää osunutkaan... Eläimeen en osunut kertaakaan oli meinaan aika mahdoton nähdä eläintä linssin läpi ja jne...jne...